Hirdetés – 2023.11.19.

• Ma, a Szegények Világnapján, országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára. Kérjük és hálásan köszönjük a kedves Testvéreknek a rászorulók számára felajánlott adományait!

• Templomunk karitászcsoportja az idén is adománygyűjtést szervez „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét” jelszóval a rászoruló családoknak és időseknek. Tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet, használható játékokat, könyveket, ajándéktárgyakat várunk.

• Hálásan köszönjük a templom körüli nagytakarításban résztvevő testvérek munkáját, Isten fizesse meg fáradozásukat.

• Együttérző szívvel tudatjuk, hogy Szalai Istvánné Németh Ágnes, templomunk volt sekrestyése elhunyt. Temetése november 22-én, szerdán 11 órakor lesz a bucsui temetőben. Engesztelő gyászmise előtte 10.15 órakor lesz a bucsui templomban.

• Szerdán Szent Cecíliának, az egyházzene védőszentjének ünnepén, szeretettel várjuk az esti szentmise után a közösségi terembe templomunk énekes és hangszeres szolgálattevőit!

• November 21-én, kedden 18 órakor a Martineumban az „Istenről és a világról” című élőadássorozat keretében dr. Kürnyek Norbert atya tart előadást „Liturgika” címen.

• A 10 órás mise után szereposztást tartunk a karácsonyi misztériumjátékra („Jézuska-várás”)

• Egyházmegyénk az adventi időszak kezdetén, 2023. december 2-án, szombaton lelkinapra várja a családokat. A program helyszíne: Szentgotthárd, Szent Gotthárd Általános Iskola. A lelkinap témája az imádság, főelőadó DR. TÖRÖK CSABA. Jelentkezni november 20-ig a www.csalad.martinus.hu honlapon lehet.

• December 19-én, kedden este 19 órakor Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyváró orgonakoncertje lesz a templomunkban. Jegyértékesítés: Tourinform Iroda – Király utca és a www.jegy.hu országos hálózatában, valamint kezelési költség nélkül kizárólag a www.rakaszgergely.hu weboldalon vásárolhatók. Részletek a kihelyezett plakáton.

• A 2024-es egyházmegyei kalendárium 1.500 Ft-ért, a Martinus folyóirat legújabb száma 300 Ft-ért, és 2024-es falinaptár 70 Ft-ért hátul az újságos asztalon megvásárolható.

• Akik jövőre az újságrendelésükben (Új Ember, Keresztény élet, Adoremus) változtatást szeretnének (lemondanák, megrendelnék stb.), szándékukat december 3-ig jelezzék.

• A jövő évre a miseszándékok felvételét adventkor kezdjük el. Előszőr december 2-án, szombaton, az adventi koszorúk megáldását követő esti szentmise után, valamint december 3-án, vasárnap, a 8 és 10 órai szentmisék után lehet szándékot előjegyeztetni a közösségi teremben. Utána rendes hivatali időben a plébánián lesz erre mód. Az orgonás szentmise stóladíja 4.000 Ft, a csendes miséé 2.000 Ft.

• A kedves Testvérek misealapítványt is létrehozhatnak: ez azt jelenti, hogy 10 éven keresztül ugyanazon a napon vagy ünnepen az adományozó szándékára ajánljuk fel a szentmisét. Így 2033-ig biztosítva lesz egy adott napra vagy ünnepre a szentmise. Az alapítványi szentmisékről alapító okirat is készül. Az alapítványi szentmise stóladíja 120.000 Ft. Akik misealapítványt szeretnének alapítani, legkésőbb december 1-ig jelezzék emailben.

miserend 2023.11.19

Szent Márton kosara plakát 2023

 

Alapítványunk
Szombathely-Szőlősi Városrész Jézus Szíve Templomért Alapítvány
Adószáma: 18888173-1-18

Köszönjük, hogy adója 1%-ával támogatja célkitűzéseinket!

bővebben...
Miserend
Hétfő, csütörtök:               7:30 órakor
Kedd, szerda, péntek:     18:00 órakor
Szombati előesti mise:    18:00 órakor
Vasárnap és ünnepnap:    8:00 órakor
                                        10:00 órakor

Szentségimádás: január 23., június 28., szeptember 6.