Karitász Csoport

Beszámoló a 2012. évi munkáról

Már második évünk volt, Istennek legyen hála, hogy nem történt rendkívüli katasztrófa, tragédia környezetünkben, így karitász munkánkat teljes odaadással a rászorulók és krízishelyzetbe került családok megsegítésére fordíthattuk. Tovább olvasom…

Megváltottuk Szent Márton köpenyét

Dr. Veres András megyéspüspök úr felhívására indított adománygyűjtő, 2012. évi, immár ötödik ilyen akciónkat, nagylelkű híveink támogatásával ismét nagy örömmel tettük. Tovább olvasom…

 

Bemutatkozás

A Katolikus Karitász helyi közössége több mint 18 éve működik, igaz, a kezdeti években még nem hivatalosan bejegyzett csoportként látta el a szolgálatát. 1997-ben alakult meg hivatalos formában is, 5-6 fővel. Jelenleg 22 tagot számlál, ebből négyen elvégezték az önkéntes munkatárs-képzést.

Legfontosabb feladatuk, hogy felkutassák a plébánia területén élő idős, beteg rászorulókat, családokat, és ezeket kreatív módon segítsék.

Rendszeres programjaik között van, hogy Európa Uniós forrásokból élelmiszer-csomagot osztanak a rászoruló családoknak.

Jól bevált dolog a plébánián megrendezett ruhavásár, melynek bevételét a rászorulók támogatására fordítják. A tanév elején a nagycsaládosoknak és a nehéz anyagi helyzetben levő családoknak beiskolázási segélyt nyújtanak.

Karácsonykor ünnepélyt rendeznek az időseknek a plébánia közösségi termében, valamint megszervezik, hogy a gyerekek a karácsonyi műsort előadják a Bogáti szociális otthon lakóinak.

Ugyanezek a szolgálatkészséggel teli hívek szokták elkészíteni az elsőáldozók számára az ünnepi agapét az altemplomban. A „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét” elnevezésű programba is bekapcsolódik a helyi karitász csoport, amely a Szombathelyi Egyházmegye által évente meghirdetett tartós élelmiszer-, ruha- és játékgyűjtés a rászorulók részére.

A Karitász Csoport tagjainak lelki feltöltődését szolgálja, hogy minden elsőpénteken együtt ünneplik a szentmisét, utána a plébános atya elmélkedést tart számukra, és kötetlen együttléttel zárják a találkozót.

Alapítványunk
Szombathely-Szőlősi Városrész Jézus Szíve Templomért Alapítvány
Adószáma: 18888173-1-18

Köszönjük, hogy adója 1%-ával támogatja célkitűzéseinket!

bővebben...
Miserend
Hétfő, csütörtök:               7:30 órakor
Kedd, szerda, péntek:     18:00 órakor
Szombati előesti mise:    18:00 órakor
Vasárnap és ünnepnap:    8:00 órakor
                                        10:00 órakor

Szentségimádás: január 23., június 28., szeptember 6.