Hirdetés – 2023.11.12.

• Szerdán a plébániai iroda zárva tart.

• A csütörtök reggeli fél 8 órai szentmisére lehet szándékot kérni a sekrestyében.

• Őszi nagytakarítást szervezünk a templom körül és a parkolóban november 14-én, kedden (esőnap nov. 15., szerda) 15 órától folyamatos becsatlakozással. Kérjük, mindenki saját használatra kesztyűt, lombsöprűt stb… hozzon magával! Számítunk a kedves Testvérek segítségére, amelyet előre is hálásan köszönünk.

• November 18-án, szombaton, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében tartja a Karitász a szokásos Erzsébet-napi ünnepét, amelyre szeretettel várják a kedves Testvéreket is. A szentmisét dr. Székely János megyéspüspök atya celebrálja.

• A korábbi évekhez hasonlóan templomunk karitászcsoportja az idén is adománygyűjtést szervez „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét” jelszóval. A kihelyezett kosarakba várjuk a hívek felajánlásait, melyet karácsony előtt a rászoruló családoknak és időseknek fognak eljuttatni a karitász munkatársai. A kosarakba tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet, használható játékokat, könyveket, ajándéktárgyakat várunk.

• Jövő vasárnap, november 19-én – Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan – gyűjtés lesz a Katolikus Karitász javára. Hálásan köszönjük a kedves Testvérek adományait!

• Folytatódik a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának online előadássorozata aktuális hit- és társadalmi kérdésekről Nehéz kérdések-világos válaszok címmel. November 15-én, szerdán 18.00 órai kezdéssel Miért járunk misére címmel Kirner Zoltán plébános tart előadást. Részletek a kihelyezett plakáton.

• A BOLDOG BRENNER JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA szeretettel hívja és várja a leendő 1. osztályos gyermekek szüleit felvételi tájékoztatóra november 16-án, csütörtökön 17.00 órakor az iskola épületébe.

• November 19-én, jövő vasárnap délután 5 órakor az olasz-magyar származású ROMEO ALBERICO DELL’AMICO (művésznevén ROMMY) születésnapi koncertje lesz a mi templomunkban, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Jegyek megvásárlása a plébánián 3500 Ft-os áron, ügyfélfogadási időben lehetséges. Részletek a kihelyezett plakáton.

• Egyházmegyénk az adventi időszak kezdetén, 2023. december 2-án, szombaton lelkinapra várja a családokat. A program helyszíne: Szentgotthárd, Szent Gotthárd Általános Iskola. A lelkinap témája az imádság, főelőadó DR. TÖRÖK CSABA. Jelentkezni november 20-ig a www.csalad.martinus.hu honlapon lehet.

• December 19-én, kedden este 19 órakor Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyváró orgonakoncertje lesz a templomunkban. Jegyértékesítés: Tourinform Iroda – Király utca és a www.jegy.hu országos hálózatában, valamint kezelési költség nélkül kizárólag a www.rakaszgergely.hu weboldalon vásárolhatók. Részletek a kihelyezett plakáton.

• A karácsonyi misztériumjátékre („Jézuska-várás”) nov. 18-ig várjuk minden kicsi és nagy gyermek jelentkezését. A sekrestyében kirakott lapon lehet jelentkezni, (amit addig én megszerkesztek és kihelyezek), nov. 19-én, a 10 órás mise után szereposztást tartunk.

• Az elsővasárnapi gyűjtés eredménye 359.250 Ft volt. Isten fizesse meg adományaikat!

• A 2024-es egyházmegyei kalendárium 1.500 Ft-ért, a Martinus folyóirat legújabb száma 300 Ft-ért, és 2024-es falinaptár 70 Ft-ért hátul az újságos asztalon megvásárolható.

• Akik jövőre az újságrendelésükben (Új Ember, Keresztény élet, Adoremus) változtatást szeretnének (lemondanák, megrendelnék stb.), szándékukat december 3-ig jelezzék.

• A jövő évre a miseszándékok felvételét adventkor kezdjük el. Előszőr december 2-án, szombaton, az adventi koszorúk megáldását követő esti szentmise után, valamint december 3-án, vasárnap, a 8 és 10 órai szentmisék után lehet szándékot előjegyeztetni a közösségi teremben. Utána rendes hivatali időben a plébánián lesz erre mód. Az orgonás szentmise stóladíja 4.000 Ft, a csendes miséé 2.000 Ft.

• A kedves Testvérek misealapítványt is létrehozhatnak: ez azt jelenti, hogy 10 éven keresztül ugyanazon a napon vagy ünnepen az adományozó szándékára ajánljuk fel a szentmisét. Így 2033-ig biztosítva lesz egy adott napra vagy ünnepre a szentmise. Az alapítványi szentmisékről alapító okirat is készül. Az alapítványi szentmise stóladíja 120.000 Ft. Akik misealapítványt szeretnének alapítani, legkésőbb december 1-ig jelezzék emailben (ekkor el tudjuk küldeni válaszként, hogy milyen adatokra van szükségünk a misealapítvány okiratához) vagy személyesen a plébánián, hogy a rendes miseíratás időpontja előtt az ő szándékukat be tudjuk jegyezni az intencióskönyvbe.

miserend 2023.11.12

Szent Márton kosara plakát 2023

 

Alapítványunk
Szombathely-Szőlősi Városrész Jézus Szíve Templomért Alapítvány
Adószáma: 18888173-1-18

Köszönjük, hogy adója 1%-ával támogatja célkitűzéseinket!

bővebben...
Miserend
Hétfő, csütörtök:               7:30 órakor
Kedd, szerda, péntek:     18:00 órakor
Szombati előesti mise:    18:00 órakor
Vasárnap és ünnepnap:    8:00 órakor
                                        10:00 órakor

Szentségimádás: január 23., június 28., szeptember 6.